Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung starten helpdesk voor ouderen

25-03-2020 (09:00) - Mensen

Vanwege het coronavirus start het Nationaal Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo en Samsung de gratis Helpdesk Welkom Online. Ouderen kunnen de gratis helpdesk bellen voor alle vragen die zij hebben over online activiteiten.
 
“Door de terechte richtlijnen van de overheid, kunnen wij helaas geen bezoek meer brengen aan kwetsbare personen, waaronder veel ouderen. Juist daarom is online contact nu nog belangrijker geworden om sociale contacten te kunnen behouden,” zegt Michiel Dijkman, hoofd maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Samsung Benelux. “Mijn oma van 81 jaar die nog steeds op zichzelf woont, weet niet hoe zij met ons, haar kleinkinderen, kan videobellen. Helpdesk Welkom Online helpt haar en alle andere ouderen stap voor stap om toch hun familie en vrienden te kunnen spreken en zien in deze barre tijden. Dat kan de eenzaamheid en onzekerheid een klein beetje dragelijker maken.”
 
Het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung hebben in 2019 hun handen ineengeslagen om de digitale vaardigheden van ouderen (verder) te ontwikkelen door hen op maat gemaakte online lesmaterialen aan te bieden. Inmiddels heeft Welkom Online al meer dan duizend ouderen kunnen helpen om meer wegwijs te worden op het internet.
 
In deze moeilijke tijden helpt de Helpdesk Welkom Online mensen stap voor stap hoe zij toch in sociaal contact kunnen blijven met familie en vrienden, zodat ook ze samen online spellen kunnen spelen, online boodschappen kunnen bestellen en kunnen videobellen.