Nederlanders spreken Engels als de beste

08-11-2017 (09:54) - Mensen

Al voor de zevende keer publiceerde EF Education First vandaag een ranglijst van de beste non-native Engelssprekende landen ter wereld. De EF English Proficiency Index (EF EPI) laat zien dat Nederland qua Engelse taalvaardigheden dit jaar opnieuw bovenaan de lijst van tachtig onderzochte landen staat.


De EF EPI 2017 rangschikt 80 landen en gebieden op basis van gegevens en resultaten uit de EF Standard English Test (EF SET) van meer dan een miljoen volwassenen. De EF SET is ‘s werelds eerste gestandaardiseerde Engelse taaltoets en biedt studenten toegang tot een taalexamen van hoge kwaliteit. De test wordt wereldwijd door duizenden scholen, bedrijven en overheden gehanteerd, voor wie grootschalige testen voordien ontoegankelijk waren door hoge kosten. 


EF zet veel in op taalonderwijs, specifiek Engels taalonderwijs voor jongeren. “In de hedendaagse wereldeconomie overstijgen de voordelen van het leren van Engels de landsgrenzen” aldus Minh N. Tran, EF Senior Director of Research.

Het Nederlandse resultaat

Nederland staat voor het tweede jaar op rij op nummer 1 in de EF EPI. Utrecht presteert het beste van alle Nederlandse steden, opgevolgd door Amsterdam. Rotterdam staat op de 4de plek, na Den Haag. Eindhoven is de hekkensluiter.