Nieuwe generatie makers bij VPRO

12-07-2017 (10:24) - Mensen

Animator Aisha Madu en filmmaker Xena Maria Evers zijn de winnaars van de VPRO Dorst workshop 2017. Komend najaar krijgen zij budget en inhoudelijke begeleiding om hun programma’s daadwerkelijk te gaan maken. Het resultaat zal op de website van VPRO Dorst te zien zijn.


Zeven toekomstige programmamakers kregen in het voorjaar gedurende drie maanden bij VPRO Dorst de gelegenheid om zichzelf en hun programma-idee te ontwikkelen onder begeleiding van ervaren VPRO coaches. Het traject van workshops en masterclasses werd afgesloten met een pitchdag, waar de plannen van Madu en Evers door een panel van ervaren VPRO makers werden uitgekozen om in het najaar uit te voeren.


filmmaker Xena Maria Evers: Mijn broer en ik

Hoe is het om een broer te hebben die zich bekeert tot de islam? Evers onderzoekt op hoe haar broer tot die keuze is gekomen en wat hiervan het effect is op hun band. Hebben ze eigenlijk niet meer raakvlakken dan ze altijd dachten? Aan de hand van haar persoonlijke situatie wil Evers proberen te laten zien dat het Westen en de islam naar elkaar kunnen luisteren en van elkaar kunnen leren.


animator Aisha Madu: Schroom

Madu zoekt een universele manier voor het vertellen van beschamende verhalen. Met ruimte voor relativering, herkenning en humor creëert in haar animatieserie een podium voor verhalen die mensen nooit aan anderen vertellen, omdat ze wellicht bang zijn dat er niemand anders is die zo doet of denkt als zij.


over VPRO Dorst

VPRO Dorst is de plek waar getalenteerde jonge makers de kans krijgen nieuwe ideeën voor programma’s, podcasts en ook zichzelf te ontwikkelen. VPRO Dorst biedt hun de ruimte om te experimenteren, met de ondersteuning van ervaren VPRO’ers. Met deze nieuwe generatie makers werkt VPRO Dorst aan de VPRO van de toekomst.