Nieuwe leiding Weber Shandwick Nederland

18-05-2017 (18:04) - Mensen

Annick Boyen treedt deze zomer af als CEO Benelux bij communicatie- en PR-bureau Weber Shandwick. Zij gaat van start bij Unilever op het hoofdkantoor in Rotterdam als Vice-President Sustainable Business Development & Communications Europe en hoofd van het External Affairs kantoor in Brussel. In Nederland wordt zij opgevolgd door Hafida Abahai (35), Chief Client Officer Weber Shandwick Nederland.

impact
Annick startte haar carrière 22 jaar geleden bij Weber Shandwick in Brussel als trainee en werd in 2002 directeur Nederland. In 2014 werd ze benoemd tot CEO Benelux. Annick: “Weber Shandwick is het type organisatie waar je kunt starten als trainee om vervolgens door te groeien tot CEO. Ik wil alle collega’s en klanten bedanken die het mogelijk maakten om ‘’award winning’’ campagnes te ontwikkelen die ook bedrijfsmatig een impact hadden. Ik kijk ernaar uit om een nieuwe uitdaging aan te gaan en maak met een gerust hart ruimte voor de volgende generatie leiders.”

gepromoveerd
Hafida Abahai startte haar PR loopbaan in 2004 als junior consultant. In 2014 werd ze door Weber Shandwick gevraagd als Managing Director Consumer Marketing & Brand PR Nederland. Begin dit jaar werd ze gepromoveerd tot Chief Client Officer, waarbij ze bij Weber Shandwick in Nederland verantwoordelijk is voor klantrelaties, groei- en bedrijfsstrategie en leiding geeft aan de strategische ontwikkeling van geïntegreerde, cross-platform communicatie-oplossingen voor klanten. Hafida zal in haar nieuwe rol rapporteren aan Colin Byrne, CEO EMEA Weber Shandwick en zal samen met Peter Coolen (Managing Director Corporate Affairs) en Jochem Rotteveel (Manager Studio) het dagelijkse management in Nederland voeren.