Opleidingsprogramma Gemeente Groningen en Competence Factory voor corona-gedupeerden

Opleidingsprogramma Gemeente Groningen en Competence Factory voor corona-gedupeerden

21-09-2020 (10:05) - Mensen

De gemeente Groningen start vandaag, in samenwerking met opleider Competence Factory, het omscholingsprogramma ‘Traineeship Future Online Marketeer’. Via dit traineeship worden werkzoekenden, afkomstig uit sectoren die hard zijn geraakt door corona, klaargestoomd voor een nieuwe baan binnen de online marketing.
 
Het doel van het opleidingsprogramma is de kandidaten aan werk te helpen in de marketingbranche. Hierbij volgen de deelnemers een traineeship waarbinnen zij worden opgeleid tot specialist in een specifieke online marketing-discipline. Het traineeship is zo ontwikkeld dat deze aansluit op de vraag naar online professionals vanuit het hogere MKB-segment.
 
Professionals die in sectoren werken die het hardst zijn geraakt door de coronacrisis (zoals de detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening) worden door de gemeente Groningen gestimuleerd om het opleidingsprogramma te volgen. Maar ook professionals in functies die dreigen te verdwijnen door robotisering zijn gewilde kandidaten.