Pieter Saman vanaf 1 juli nieuwe CEO Gall & Gall

30-04-2020 (10:27) - Mensen

Gall & Gall krijgt een nieuwe CEO: Pieter Saman. Hij volgt per 1 juli 2020 Frances Franken op die sinds kort Chief Digital Officer is bij Ahold Delhaize Europe & Indonesia. Zij blijft tot de komst van Saman aan als CEO van de drankenspeciaalzaak.
 
Saman (42) is afkomstig van buitenwinkelketen Bever, waar hij sinds 2016 aan het roer staat.Hij werkt sinds 2012 bij Bever. In zijn eerste rol was hij verantwoordelijk voor marketing, e-commerce en omnichannel management. Zo was hij onder meer de drijvende kracht achter de opbouw van het online kanaal en de succesvolle herpositionering van Bever.
 
Wouter Kolk, CEO van Ahold Delhaize Europe & Indonesia kijkt uit naar de komst van Saman: ‘Pieter heeft de ideale achtergrond om Gall & Gall te leiden. Zijn ervaring past in onze strategie om een volledige omnichannel ervaring te bieden voor al onze huidige en toekomstige klanten.’ Saman vult aan: 'Gall & Gall is een aansprekend Nederlands merk in een snel veranderende retailmarkt. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, vaak gedreven door technologie. Om klanten goed te kunnen blijven bedienen, is het belangrijk om continue te blijven ontwikkelen en kansen te benutten die de huidige markt biedt.'