Quicargo benoemt Sam Houwen als Chief Commercial Officer

12-07-2019 (10:43) - Mensen

Sam Houwen is benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) bij Quicargo, de logistieke bemiddelaar tussen bedrijven die vrachtruimte nodig hebben en vervoerders met (deels) lege vrachtritten. De rol van CCO is nieuw bij Quicargo, dat sinds 2016 actief is in Nederland en in het Duitse Ruhrgebied. Houwen neemt de afdelingen sales & marketing, operations, finance en HR onder zijn hoede.
 
Zo'n 50% van alle vrachtwagens op de Europese wegen is (gedeeltelijk) leeg. Quicargo ontwikkelde een online platform om vervoerders met lege vrachtruimte te koppelen aan de vervoersvraag. Hiermee wil het bedrijf verspilling van geld, milieuvervuiling en filevorming tegengaan, terwijl vervoerders extra opbrengsten kunnen genereren.  
 

Schaalbaar online platform

Houwen (36) heeft de ervaring en de capaciteiten om Quicargo te laten groeien naar een schaalbaar online platform voor vrachtvervoer. Hij ontwikkelde zijn commerciële capaciteiten bij KPMG, Rabobank en online travel agent Travix. De afgelopen twee jaar was hij Chief Executive Officer (CEO) bij Quick Parking dat in zes landen parkeerdiensten bij luchthavens aanbiedt en beheert. Hier heeft hij het online platform verder uitgebouwd zodat álle klanten hun parkeerdiensten volledig online regelen en afwikkelen. Houwen: "In de logistieke sector wordt nog meer dan negentig procent van alle verzendingen offline (telefonisch) geregeld, maar er is een langzame transitie op gang naar meer online. Quicargo profiteert met zijn online propositie van deze transitie en heeft in relatief korte tijd een leidende positie veroverd. Ik kijk ernaar uit om het bereik te vergroten. Er valt nog veel te winnen qua efficiëntie van het vrachtvervoer binnen Europa.”