Roamler en Net4kids bieden straatmeisjes in India een toekomst

04-07-2018 (11:34) - Mensen

Crowdsourcing bedrijf Roamler en kinderhulporganisatie Net4kids slaan de handen ineen voor een betere toekomst van duizenden straatmeisjes in India. New Delhi alleen al telt ruim 80.000 meisjes zonder veilig thuis.


De vaak nog jonge meisjes zwerven dag en nacht over straat zonder toegang tot medische zorg, gezond voedsel of veilig onderdak. Onbezorgd spelen is er niet bij, laat staan een kans op ontwikkeling en het uitzicht op een mooie toekomst. En dat is waar Net4kids om de hoek komt kijken. Vanuit het geloof dat jongens en meisjes over de hele wereld de next generation zijn, zetten zij zich in voor een betere toekomst van kinderen in Afrika en Azië. Ze doet dit door bedrijven in Nederland te verbinden met passende, concrete initiatieven. Roamler gelooft in deze missie en sluit zich als maatschappelijk verantwoord ondernemer bij de kinderhulporganisatie aan. 


Roamlers met een missie

Roamler biedt crowd-sourced oplossingen aan bedrijven in onder ander de FMCG-sector, retail, technologie en telecom. Tegelijkertijd biedt het bedrijf professionals (‘Roamlers’) de kans om waar en wanneer het hen uitkomt hun skills in te zetten. Roamler werkt vanuit de gedachte ‘Change the way people work’ ter verbetering van levenskwaliteit. Dit sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Net4Kids, dat kansen biedt ter verbetering van kwaliteit van leven. Het project Rainbow Homes, dat voormalige straatmeisjes de mogelijkheid geeft hun talenten te ontwikkelen en iets van hun leven te maken, sluit aan bij Roamler’s missie. Om zoveel mogelijk (voormalige) straatmeisjes op weg te helpen naar een zelfstandig en onafhankelijk bestaan, doneert Roamler vanaf nu jaarlijks 1% van haar verdiensten als bedrijf aan dit project. 


Over Net4kids

Net4kids is dé kinderhulporganisatie voor bedrijven. Vanuit het geloof dat kinderen over de hele wereld de next generation zijn waar wij allemaal mee te maken krijgen, biedt zij kansen aan deze kinderen om zich te ontwikkelen. Ze doet dit door bedrijven in Nederland te verbinden met passende, concrete initiatieven in Afrika en Azië. Net4kids combineert een zakelijke aanpak met emotionele betrokkenheid en geeft op een transparante manier invulling aan het MVO-beleid van bedrijven die dit onderwerp hoog op de agenda hebben staan. Meer informatie op www.net4kids.org 


Over Roamler

Vanaf haar oprichting in 2011, biedt Roamler B2B crowdsourced oplossingen aan bij bedrijven die op zoek waren naar efficiënte, landelijk in te zetten, on-demand professionals en individuen. Deze 'Roamlers' worden gerekruteerd, getraind en gecategoriseerd op basis van hun vaardigheden, ervaring en locatie en vervolgens gekoppeld aan specifieke taken. Met haar hoofdkantoor in Amsterdam, heeft Roamler kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Italië en Turkije en activiteiten in Zweden, Polen, Chili en de VS.