Sander Allegro nieuwe directeur AmsterdamDiner Foundation

31-08-2017 (09:55) - Mensen

Met ingang van 1 oktober 2017 treedt Sander Allegro (49) aan als directeur van AmsterdamDiner Foundation. Allegro volgt Robert Weyhenke op die na 25 jaar (e´n 25 diners) zijn functie zal overdragen. Het bestuur van AmsterdamDiner Foundation wil samen met Sander Allegro als nieuwe directeur vol passie en vertrouwen de weg vervolgen naar een wereld zonder aids.

 

Bestuursvoorzitter Jacques Kuyf: "Werken aan een wereld zonder aids vraagt om een niet aflatende betrokkenheid van onze organisatie om fondsen te werven, die aangewend worden voor nationale en internationale projecten en doelen. Wij hebben in Sander Allegro de persoon gevonden die onze activiteiten kan vernieuwen en onze ambitieuze doelstellingen kan realiseren. Zijn visie, achtergrond en persoonlijkheid waren doorslaggevend voor onze keuze voor hem."


een wereld zonder aids

Sander Allegro: "Het is eervol om directeur te worden van AmsterdamDiner Foundation. We gaan een cruciale fase in, waarin het behalen van het doel: "een wereld zonder aids " nu echt in zicht komt. Maar we zijn er nog niet; er is nog veel geld, onderzoek en inspanning nodig. Het werven van fondsen hiervoor bij het bedrijfsleven en vermogende particulieren is een continu proces met het jaarlijkse AmsterdamDiner als hoogtepunt. Ik zie het als mijn belangrijkste taak om - samen met het team - met passie, creativiteit en veel energie de opbrengsten verder te maximaliseren. Ik beschouw het als een grote eer om het stokje over te nemen van AmsterdamDiner -oprichter Robert Weyhenke en kijk ernaar uit om in zijn voetsporen te treden. Samen met de sponsoren, het team, het bestuur en de vrijwilligers wil ik in samenwerking met Aidsfonds een nieuw hoofdstuk toevoegen aan AmsterdamDiner Foundation.”

 

Sander Allegro heeft zijn roots in de hotelsector.  Sinds 2000 werkt hij daarnaast vanuit zijn adviespraktijk Allegro INNovationS aan advies- en trainingsprojecten voor het bedrijfsleven en is hij actief als bestuurder/commissaris/ toezichthouder bij diverse organisaties. Allegro zal deze activiteiten blijven combineren met het directeurschap van AmsterdamDiner Foundation.