Sarah Sylbing treedt toe tot hoofdredactie VPRO

Sarah Sylbing treedt toe tot hoofdredactie VPRO

28-09-2021 (11:08) - Mensen

Sarah Sylbing zal per 1 november samen met Anouk Kamminga en Willem van Zeeland de driekoppige hoofdredactie van de VPRO vormen. Zij neemt daarmee de plaats in van Stan van Engelen die als eindredacteur terugkeert naar de VPRO-programmavloer. Met de komst van Sarah Sylbing, maker van onder meer de bekroonde documentaireseries Schuldig en Klassen, maakt de VPRO een vliegende start in de nieuwe concessieperiode volgend jaar.
 
Stan van Engelen kondigde afgelopen mei, na tien jaar hoofdredacteurschap, aan eind dit jaar terug te treden als lid van de hoofdredactie van de VPRO om weer dichter naar het maken te gaan. Sarah Sylbing: "De VPRO is een eigenzinnige en geëngageerde omroep – twee eigenschappen waar ik me erg bij thuis voel. Ik verheug me erop om samen met al die talentvolle makers te werken aan een toekomstgerichte omroep, vol programma’s die verrassen, opschudden, ontroeren of laten lachen."
 
Sarah Sylbing is geen onbekende voor de VPRO. Vanaf 2009 werkte ze regelmatig voor de omroep voor programma’s als Metropolis, Bikkels en Tegenlicht.
 
Foto: Keke Keukelaar