Sharon Hilgers, CEO van My Jewellery, wint de Vrouwelijke Groeier 2021

Sharon Hilgers, CEO van My Jewellery, wint de Vrouwelijke Groeier 2021

08-10-2021 (10:50) - Mensen

My Jewellery valt in de prijzen! Sharon Hilgers, de CEO van My Jewellery, heeft de Vrouwelijke Groeier 2021 gewonnen. De sieraden- en kledingboetiek is daarmee uitgeroepen tot het snelst groeiende Nederlandse bedrijf met een vrouw aan het roer. De award, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit, werd woensdagavond 6 oktober uitgereikt. 
 
In de categorie Vrouwelijke Groeier is gekeken naar succesvolle groeibedrijven met minstens één vrouwelijke oprichter of bestuurder. Uit de Top 250 waren voor deze award vijf bedrijven genomineerd. Naast Sharon Hilgers waren de andere vier genomineerden:
- Cindy Broersen (Breedweer Facilitaire Diensten)
- Marieke van de Rakt (Yoast)
- Marion Koopman (Greenhouse)
- Miranda Berkhof (Zelfstroom)
 
De winnaar is vastgesteld aan de hand van de absolute omzet- en personeelsgroei over de periode 2017-2020, waarbij 50% relatieve groei en 50% absolute groei is meegenomen. Vrouwelijk ondernemerschap is een belangrijk thema, omdat de meerderheid van de ondernemers en bestuurders in Nederland nog altijd man is. Van alle Top 250 Groeibedrijven kent bijvoorbeeld slechts 5% een vrouwelijke ondernemer.
 
Winnaar Sharon Hilgers voelt zich enorm vereerd met deze prijs: “Juist in deze onzekere tijd vind ik het belangrijk om onszelf als merk te blijven ontwikkelen. We hebben hard gewerkt om te staan waar we nu staan. Ik ben enorm blij met deze award voor Vrouwelijke Groeier 2021, des te meer omdat we binnen ons bedrijf met veel vrouwen werken en ik vind het heel belangrijk dat er meer aandacht komt voor vrouwelijk ondernemerschap.”