Stichting DON zet Tikkie in om te DONeren

13-11-2017 (11:48) - Mensen

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Een mooie aanleiding om samen met Stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland) en de neuwe ambassadeur Ronald de Boer een fondsenwervend spelletje te doen: Tikkertje.


Hoe gaat dit in zijn werk? Stichting DON, al elf jaar in touw voor de genezing van diabetes type 1, verspreidt op Wereld Diabetes Dag via WhatsApp een tikkie van 5 euro. Met één druk op de knop je stichting DON aantikken en een bijdrage van 5 euro DONeren. 


“Vrienden van DON bestaande uit ambassadeurs, diabetespatiënten en emotioneel betrokken donateurs. Deze vrienden vragen wij onze tikkie te verspreiden. Wij hopen natuurlijk dat dit een sneeuwbaleffect veroorzaakt. De opbrengst van de actie komt geheel ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes type 1,” aldus Floor Dijkgraaf, directeur stichting DON. 


Over stichting DON

Stichting Diabetes Onderzoek Nederland, kortweg stichting DON is in 2006 opgericht met een duidelijk doel: diabetes type 1 genezen. Want hoewel deze chronische ziekte te behandelen is, is zij nog niet te genezen. Door te investeren in fundamenteel, wetenschappelijk onderzoek hoopt stichting DON dat diabetes type 1 op een dag tot het verleden behoort. De onderzoeken die DON steunt worden uitgevoerd door toponderzoekers in gerenommeerde laboratoria wereldwijd.