Tevreden werknemers: hoe realiseer je dat?

30-10-2019 (16:27) - Mensen

“Het nieuwe werken” is op de werkvloer steeds vaker een issue. Wat dit nieuwe werken precies inhoudt is wel beschreven, maar verschilt sterk per bedrijf. Er is immers geen normatieve benadering die op elk bedrijf van toepassing is. Daarom is het belangrijk te kijken naar de mogelijkheden die er binnen jouw organisatie zijn om dit nieuwe werken te implementeren. Twee, niet zo moeilijk te realiseren tips die het werkplezier verhogen:


Zorg voor een gezonde werkplek

Een stap die ieder bedrijf direct kan zetten, is het creëren van een gezonde werkplek. Een gezonde werkplek is een plek waar genoeg daglicht naar binnen valt en waar goed meubilair staat. Dit wil niet zeggen dat je direct alle oude meubels de deur uit moet doen. Wel kan het een hele goede zet zijn om statafels aan te schaffen, zodat mensen periodiek ook staand kunnen werken. Dit is prettig als afwisseling en daarnaast lichamelijk verantwoord. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld zitballen die garant staan voor een betere balans.
Een gezonde werkplek zorgt voor hoge tevredenheid.


Creëer een traditie

Een ander goed idee is door een sterke traditie in te voeren, die zorgt voor een grotere integratie binnen en betrokkenheid bij het bedrijf. Een van de oudste en misschien wel beste vormen van zo'n traditie is het uitgeven van een leuk kerstpakket. Je kan kiezen voor een standaard kerstpakket, maar er kunnen ook speciale, op de bedrijfscultuur, aangepaste pakketten samengesteld worden die het nog persoonlijker maken. Zo makkelijk kan het dan soms zijn om iedereen tevreden te stemmen.