Topmodel Marjan Jonkman doet sponsorloop voor SOS Kinderdorpen

21-05-2019 (10:11) - Mensen

Internationaal topmodel Marjan Jonkman komt in actie voor haar goede doel SOS Kinderdorpen, door zich in te schrijven voor The Hike Ghana. In november reist het model naar het West-Afrikaanse land om deel te nemen aan deze uitdagende 24-uurs sponsorloop.


Marjan Jonkman doet samen met haar broer en zus mee aan The Hike. Op die manier zet de familie Jonkman zich in voor kinderen in Ghana die het moeten stellen zonder veilige en liefdevolle familie. Marjan: 'Wij zijn opgegroeid in een liefdevol nest. Mijn ouders en broer en zus zijn echt mijn fundament, ik kan op hen terugvallen. Elk kind zou dat moeten hebben.'


In twee keer twaalf uur loopt Marjan Jonkman zoveel mogelijk kilometers voor SOS Kinderdorpen in Ghana en laat zich daarbij sponsoren. Zo maakt ze met iedere stap die ze zet een verschil in het leven van kinderen die deze steun heel hard nodig hebben. Elke deelnemer aan The Hike Ghana dient minimaal 1500 euro aan sponsorgeld te werven.


100 deelnemers

De organisatie streeft ernaar om The Hike te starten met 50 Nederlandse en 50 Ghanese deelnemers. Met de inschrijving van de familie Jonkman zijn er inmiddels 28 Nederlandse deelnemers. Inschrijven kan nog op de website. SOS Children’s Villages Ghana, de lokale zusterorganisatie, werft de Ghanese deelnemers.


The Hike vindt plaats op 16 en 17 november rond de stad Tema, aan de Volta rivier en in Shai Hills.