Vliegende start van Crowdfundingcampagne Nationale Opera voor jong talent

30-06-2020 (15:35) - Mensen

De crowdfunding actie die Nationale Opera & Ballet op woensdag 17 juni 2020 startte om jonge talenten en makers in deze periode een podium te kunnen blijven bieden, is enthousiast ontvangen. De campagne bereikte binnen één week de helft van het beoogde streefbedrag van €50.000 en inmiddels hebben er al 280 donateurs bijgedragen. De actie loopt tot en met zondag 19 juli 2020.
 
Hoewel Nationale Opera & Ballet in juni weer voor beperkt publiek openging tijdens een unieke reeks recitals, zal het in het licht van de situatie rondom het coronavirus nog even duren voordat het theater weer reguliere voorstellingen kan brengen. In de tussentijd blijven de dansers, zangers en makers in beweging.
 
Naast het online platform dat in maart werd gelanceerd en een groot succes bleek, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan bijzondere (online) projecten en alternatieve artistieke programmering, waarin jong talent een belangrijke rol speelt. Mede door deze crowdfundingcampagne hoopt Nationale Opera & Ballet ook in de nabije toekomst een on- en offline platform te kunnen blijven bieden aan deze jonge talenten en makers, juist in deze voor hen onzekere tijd. De campagne loopt tot en met 19 juli 2020.
 
Meedoen kan via operaballet.creativefunding.nl.