Wendy Pouw Chief Digital Officer Publicis Groupe Benelux

29-09-2021 (10:27) - Mensen

Wendy Pouw start per 1 november als Chief Digital Officer bij Publicis Groupe Benelux. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de digitale dienstverlening in Nederland en België. Zij gaat zich richten op de verdere ontwikkeling, uitrol en professionalisering van digitale media en services binnen de groep en haar klanten.
 
Pouw komt over van branchevereniging VIA. In haar rol als directeur heeft zij onder andere de fusie tussen IAB Nederland en VEA begeleid. Daarvoor werkte zij bij Liberty Global waar ze voor twaalf Europese markten invulling gaf aan de strategische digitale mediavraagstukken. Haar carrière startte bij Mindshare, waar zij verantwoordelijk was voor de digitale dienstverlening.
 
Jacco ter Schegget, CEO van Publicis Groupe Benelux, is blij met de komst van Pouw. ‘De komende jaren staan onze klanten voor een aantal grote vraagstukken: Hoe om te gaan met de dominante rol van media en tech platformen?, Hoe een directe relatie aan te gaan met de consument?, Hoe te linken met GenZ? Dit zijn slechts een paar grote vraagstukken, waarbij media, digitaal en content bij elkaar komen. Wendy heeft vanwege haar achtergrond hier een uniek perspectief op, wat onze klanten helpt in onze snel veranderende complexe wereld.'