Wieke ten Cate nieuwe directeur Orkater

Wieke ten Cate nieuwe directeur Orkater

04-06-2021 (16:32) - Mensen

Per 1 september aanstaande wordt Wieke ten Cate de nieuwe directeur van muziektheatergezelschap Orkater. Zij volgt Marc van Warmerdam op die met pensioen gaat. Ten Cate gaat leidinggeven aan een gemêleerd en dynamisch collectief van muziektheatermakers en wordt verantwoordelijk voor het strategisch en operationeel beleid van de organisatie. In nauw contact met de aan Orkater verbonden makers zal zij invulling geven aan de artistieke koers en de lijnen uitzetten voor de toekomst.
 
De Raad van Toezicht van Orkater kiest met Ten Cate voor ‘een maatschappelijk betrokken leider die oorspronkelijk denkt en haar talent ten dienste stelt van Orkater als geheel’. “We zijn verheugd een directeur te kunnen benoemen met een krachtige eigentijdse visie op de ontwikkeling van muziektheater en kijken uit naar de samenwerking.”  
 
Wieke ten Cate (1986) was van 2013 tot 2020 verbonden aan het Amsterdamse theatergezelschap de Toneelmakerij, waar ze vormgaf aan de educatieafdeling, voorstellingen regisseerde en deel uitmaakte van de artistieke kern. Ook ontwikkelde ze inhoudelijke programma’s en voorstellingen bij (inter)nationale festivals, theatergezelschappen en musea als Oerol, Holland Festival, BonteHond, National Theatre of Wales, Down the Rabbit Hole en mister Motley. In haar werk zoekt zij naar discussie en verbinding.