Young Stedelijk presenteert ambassadeurs Stedelijk Museum Amsterdam

Young Stedelijk presenteert ambassadeurs Stedelijk Museum Amsterdam

01-06-2021 (17:03) - Mensen

Het Stedelijk mag 5 juni weer open en bij die gelegenheid presenteert Young Stedelijk met trots nieuwe ambassadeurs: een diverse groep young professionals die mede invulling geeft aan het Young Stedelijk-lidmaatschap en de bijbehorende programmering. Ambassadeurs van Young Stedelijk worden geselecteerd op basis van hun kennis, unieke inbreng en expertise en dragen nieuwe initiatieven aan bij het museum. Leden van Young Stedelijk zijn cultuurliefhebbers tussen de 20 en 40 jaar; zij maken op een bijzondere en persoonlijke manier kennis met moderne kunst en design.


De nieuwe ambassadeurs

- Yana Foqué - Directeur Kunstverein, freelance schrijver voor kunstbladen als Frieze en Metropolis M, bestuurslid van Autarkia (LT) en alumni van het gerenommeerde Werkplaats Typografie
- Maartje Wortel - Schrijver, genomineerd voor meerdere literatuurprijzen. Voorheen docent aan de Rietveld Academie
- Bart Ramakers - Oprichter modeagentschap Parrot Agency en medeoprichter van Wandler, Kassl en RiRa
Parrot brengt modetalent. RiRa (Ribbens en Ramakers) lanceerde vorig jaar, een interieurlijn van limited edition objecten door o.a. Sabine Marcelis en Vincent de Rijk
- Marlous Mostrous-Jens - Business Development Director Sotheby's, al meer dan 10 jaar actief in de internationale kunst- en veilingwereld met een focus op Contemporary Art. Marlous was in 2014 de jongste veilingmeester bij Christie's in London ooit
- Floor van Eekeren - Manager Future Projects bij DRIFT, Hiervoor sales director bij JANTAMINIAU geweest. Deed voorheen TMO Fashion Business School
- Rubiah Balsem - Oprichter Studio Balsem, kunst en cultuur intermediair, Rubiah is een change agent voor inclusieve kunst- en cultuur ecosystemen waar niet-westerse perspectieven gelijkwaardig zijn. Met Studio Balsem en Cultural Professionals Collective geeft ze vorm aan creatieve steden van de toekomst waar burgers co-creators zijn en kunstenaars actoren zijn van positieve verandering, die bijdragen aan het sociaal, economisch en cultureel kapitaal.
- Sarah Neutkens - Componist, model, kunstenaar, kunsthistoricus en schrijver, treedt o.a. op bij festival Into the Great Wide Open. Heeft binnenkort een show in Carré met Nick Verstand.
- Gilleam Trapenberg - Kunstenaar, Gilleam Trapenberg studeerde in 2017 af met een Bachelor fotografie aan de KABK. Hij nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen waaronder In The Presence of Absence in het Stedelijk Museum Amsterdam (2020). In 2017 publiceerde hij zijn eerste fotoboek Big Papi en in 2018 was hij een van de genomineerden voor de FOAM Paul Huf Award.
- Maurits de Boer - Head of Business Development en medeoprichter Sustainder, Sustainder is een Nederlands merk dat zich bezighoudt met de impact van licht en technologie in de openbare ruimte. Persoonlijk ook opdrachtgever aan designers en kunstenaars. Architectuur en design hebben zijn speciale aandacht. Wil via ambassadeurschap mensen verbinden met een wereld waar ze zich wellicht normaliter minder snel in zouden begeven.
- Serana Angelista (pronouns hen/hun of die/diens) - beeldend kunstenaar, art director en grafisch ontwerper, Serana Angelista (BA in fine arts) is beeldend kunstenaar, art director en grafisch ontwerper, en werkt voornamelijk voor de culturele sector. Met diens autonome werk confronteert Angelista machtsstructuren en overbrugt hiaten die door onderdrukken zijn gecreëerd.


Young Stedelijk-lidmaatschap

Als Young Stedelijk-lid krijg je een kijkje achter de schermen van het Stedelijk en ontmoet je een mix van zo'n driehonderd jonge kunst- en cultuurliefhebbers van 20-40 jaar. Tijdens bijzondere evenementen, waaronder openingen van Stedelijk-tentoonstellingen, (curator & artist) talks, kunstfeestjes en het bezoeken van kunstbeurzen, galeries, veilinghuizen en ateliers, kom je meer te weten over moderne en hedendaagse kunst en vormgeving en maak je deel uit van de Stedelijk community. Met de contributie van het lidmaatschap wordt er een bijdrage geleverd aan speciale projecten van het Stedelijk. Zo wordt er elk jaar een kunstwerk bekendgemaakt dat dankzij Young Stedelijk kan worden aangekocht. Op 5 juni opent Stedelijk zijn deuren weer en zijn er speciaal voor Young Stedelijk-leden speciaal gereserveerde tijdslots beschikbaar.