YoungCapital lanceert Second Work

YoungCapital lanceert Second Work

31-03-2021 (18:17) - Mensen

Vanaf 1 april kunnen werkenden in het geheim andere werkgevers ontmoeten. “Een verlangen van veel Nederlanders, omdat die jarenlang bij één bedrijf blijven hangen. Puur uit veiligheid”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Met Second Work faciliteren we alles: van het eerste contact via de webcam tot de geheimhoudingsverklaring en een alibi.”
 
De pilotfase van de nieuwe dienst is inmiddels achter de rug. Met succes: 15 medewerkers en bedrijven hebben elkaar gevonden. Achter gesloten deuren, want alles gebeurt in het geheim. Het enige wat geïnteresseerde werknemers hoeven te doen, is een persoonlijk wensenlijstje invullen. De innovatieve matchtechnieken doen de rest. Daarna start het avontuur echt. “De ‘snuffelfase’, noemen we dat zelf”, grapt Ineke. “Die fase is altijd het spannendst voor mensen met een vast contract. Juist omdat er een taboe op heerst om een ander te leren kennen, wanneer je gebonden bent.”
 

Controversiële manier van werken?

Second Work lijkt misschien een controversiële manier van werken. Maar YoungCapital weet als uitzender al jaren dat een flexibele en open arbeidsrelatie ideaal is. Het geeft bedrijven en werknemers de ruimte om elkaar te leren kennen, zonder ‘hard feelings’ achteraf. Ook hoppen van de een naar de ander is geen probleem. “Deze benefits gunnen wij iedereen”, zegt Ineke. “Ik kreeg laatst een privébericht van een van de deelnemers aan de pilot. Ze was zo blij dat ze na lang twijfelen de stoute schoenen heeft aangetrokken. Het voelde bevrijdend en nu ze haar avontuurlijke kant heeft ontdekt, wil ze nooit meer anders. Daar doen we het voor.”