Amersfoort Jazz deelt plannen voor deze zomer

18-03-2021 (10:55) - Muziek

Het Amersfoort World Jazz Festival wordt dit jaar gehouden van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus. Doorgaans vindt het festival plaats in het laatste weekend van mei, maar omdat het nog zeer onzeker is wat er dit jaar in die periode mogelijk is wordt het weekend uitgesteld. De focus ligt deze keer op artiesten uit Nederland en de direct omliggende landen.

Het Lieve Vrouwekerkhof wordt voor deze editie getransformeerd naar een sfeervol openluchttheater. Alhoewel er nog geen definitieve contracten getekend zijn heeft de organisatie contact met diverse artiesten waaronder de Belgische pianist Jef Neve, soulband Liquid Spirits, met als gast de Poolse saxofonist Sylwester Ostrowski en de Nederlandse jazz groove formatie Marutyri.
 
Dutch Jazz Release Stages powered by Sena Performers
Naast het buitenpodium presenteert de organisatie van donderdag 5 tot en met zondag 15 augustus op Stadspodium de Observant en op cultuurpodium Kosmik dertig albumrelease-concerten van Nederlandse formaties die een bijdrage hebben gekregen uit het Sena Muziekproductiefonds.
 
Rabobank
Al vijftien jaar is Rabobank Amersfoort Eemland partner van Rabobank Amersfoort Jazz. In deze jaren is het gegroeid van een uiterst sfeervol regionaal jazzfestival, naar een groots internationaal festival met connecties in diverse landen wereldwijd. De ambities van Amersfoort Jazz zijn groot, de groei naar meer landen gaat door.
 
Nieuwe huisstijl
Amersfoort Jazz heeft de afgelopen periode onder andere gebruikt om samen met doorendoor ontwerp het festival te voorzien van een nieuw, kleurrijk jasje. Dit ziet de bezoeker terug in de online media, posters, programmaboekjes en straks op de podia.