Boef ontvangt ‘538 TOP 50 Beste Hiphop Award’ voor bijzondere prestatie

Boef ontvangt ‘538 TOP 50 Beste Hiphop Award’ voor bijzondere prestatie

26-11-2020 (11:06) - Muziek

De allereerste 538 TOP 50 Award voor ‘Beste Hiphop’ is in handen van Boef. De rapper ontving de prijs voor zijn bijzondere prestaties dit jaar. Hij was, aldus 538, één van de grootste artiesten wereldwijd in streaming en bestormde de 538 TOP 50 met verschillende grote hits. 
 
Nietsvermoedend stapte hij in een taxi met 538-dj Ivo van Breukelen achter het stuur, die hem naar de A’DAM Toren bracht waar de award op hem stond te wachten. Radio 538 introduceert dit jaar de award voor ‘Beste Hiphop’, omdat het genre enorm in populariteit is gegroeid onder de luisteraars.
 
538 juryrapport Boef: “Boef is een gevestigde naam in de Nederlandse hiphop-scene en dit jaar zelfs één van de grootste artiesten wereldwijd in streaming. Zijn laatste album ‘Allemaal Een Droom’ was binnen 24 uur na release het meest beluisterde album op Spotify in Nederland. Boef behoorde die dag zelfs tot de twintig meest beluisterde artiesten wereldwijd en mag zich qua streamingcijfers meten met internationale collega’s als Drake. Hij brak records en dankzij tracks als ‘Tout Est Bon’, ‘Nooit Thuis’ en ‘Guap’ stond hij de hele zomer onafgebroken in de 538 TOP 50. Reden genoeg om zijn werk te bekronen met een ‘538 TOP 50 Beste Hiphop Award’.”