Concertgebouw viert heropening met BankGiro Loterij ZomerSessies

Concertgebouw viert heropening met BankGiro Loterij ZomerSessies

18-06-2020 (10:46) - Muziek

Het Concertgebouw gaat op 1 juli weer open voor publiek en viert dat met een gevarieerde reeks BankGiro Loterij Zomersessies in juli en augustus: 16 concerten van een uur voor 100 bezoekers. Zo treden anderen violiste Noa Wildschut, singer-songwriter Alain Clark en strijkerscollectief Fuse treden op. De concerten zijn ook gratis online te bekijken.
 
Het concert van het Radio Filharmonisch Orkest op 5 juli zal het eerste openbare concert van een symfonieorkest zijn sinds de sluiting in maart. Het uitgebouwde podium in de Grote Zaal biedt plaats aan een compleet symfonieorkest met 1,5 meter tussen de musici. Het Radio Filharmonisch brengt Dvoráks ‘American Suite’ en een compositie van de Amerikaanse componist William Grant Still ten gehore. Dominic Seldis sluit de zomer af met zijn voorstelling ‘Music, Maestro! LITE’.
 
Het Concertgebouw keert in deze bijzondere tijd terug naar de zaalopstelling van het openingsjaar 1888: geen rijen stoelen in de zaal, maar kleine tafeltjes met stoelen ernaast. Bij uitzondering mag er ook een drankje mee de zaal in tijdens de concerten.
 
De kaartverkoop gaat maandag 25 juni om 10.00 uur van start. Kijk voor kaarten en het programma op de website van het Concertgebouw
 
Foto: Noa Wildschut. Fotograaf: Simon van Boxtel