David Guetta letterlijk grootste DJ ter wereld op de Dam in Amsterdam

08-11-2020 (17:31) - Muziek

Zateragavond is tijdens de virtuele uitreiking van DJ Mag Top 100 DJs bekendgemaakt dat David Guetta de nummer 1 dj van de wereld is. De uitreiking, die normaal gesproken tijdens het Amsterdam Dance Event plaatsvindt, kreeg door een unieke samenwerking tussen DJ Mag en Snapchat toch nog een Nederlands tintje.
 
Terwijl muziekliefhebbers van over de hele wereld via de livestream van djmag.tv en AMF in spanning op de uitslag zaten te wachten, zagen voorbijgangers op de Dam via hun Snapchat camera gelijktijdig hoe winnaar David Guetta levensgroot op een podium op het Koninklijk Paleis op de Dam verscheen in augmented reality. David Guetta is nog een week op de Dam te zien via de Snapchat Landmarker Lens.
 
Er hebben bijna 1,3 miljoen mensen gestemd op wie zij de allerbeste dj ter wereld vinden. Normaal gesproken wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens AMF, het grootste evenement tijdens Amsterdam Dance Event. De augmented reality ervaring op de Dam is een unicum voor DJ Mag en een creatieve oplossing om, ook in tijden dat een offline event niet mogelijk is, iets groots te doen in de Nederlandse hoofdstad.
 
Voor alle fans die de augmented reality ervaring op de Dam niet konden zien hebben Snapchat en DJ Mag iets anders bedacht: een Sky Lens waarmee je David Guetta in de lucht kunt projecteren.