David Guetta voor de tweede keer populairste DJ ter wereld

David Guetta voor de tweede keer populairste DJ ter wereld

14-10-2021 (10:54) - Muziek

Tijdens de ‘Top 100 DJs Awards presented by AMF’ in de AFAS Live is David Guetta opnieuw uitgeroepen tot populairste DJ ter wereld. Het is de tweede keer op rij dat de Fransman wordt verkozen tot nummer 1 DJ van de wereld. Maar liefst 1.3 miljoen fans brachten hun stem uit.
 
David Guetta is één van de grondleggers van dancemuziek. In 2002 scoorde hij zijn eerste Top 40-hit: Love, Don't Let Me Go. In 2012 ging hij terug naar zijn roots en lanceerde hij underground alias Jack Back om meer underground shows te spelen en zich te onderscheiden van zijn bekende Guetta-sound.
 

Intieme awardshow in de AFAS Live

De jaarlijkse Top100 DJs Award show, georganiseerd door ALDA en DJ Mag, vond dit jaar in aangepaste vorm plaats. Er was plek voor een aantal danceliefhebbers en wereldwijd was de show te volgen voor miljoenen danceliefhebbers via een livestream. Naast de bekendmaking van de winnaars waren er DJ sets van Afrojack, Alan Walker, Armin van Buuren, Avalan, Christina Novelli, Don Diablo, Gordo, Mariana Bo, Morten, Oliver Heldens en W&W. Tijdens het evenement, in de AFAS Life, werden er ook awards uitgereikt in de categorie Highest Entry: MORTEN, Highest Returning Artist: Carnage, Highest Trance: Armin van Buuren.

Wederom doen de Nederlandse DJ’s het goed in de lijst van de DJ MAG top 100. Martin Garrix staat dit jaar op de tweede plek gevolgd door Armin van Buuren die op nummer drie staat. In de top 10 staan nog drie Nederlanders: Afrojack, Don Diablo en Oliver Heldens.
 

Top 10

David Guetta
Martin Garrix (NL)
Armin van Buuren (NL)
Alok
Dimitri Vegas & Like Mike
Afrojack (NL)
Don Diablo (NL)
Oliver Heldens (NL)
Timmy Trumpet
Steve Aoki