Dutch Dance Quiz: ode aan 30 jaar dance in Nederland

29-09-2020 (14:04) - Muziek

Dance liefhebbers opgelet. Komende maand kun je jouw kennis over Nederlandse dance testen tijdens de Dutch Dance Quiz. De quiz neemt ons in drie afleveringen mee op een trip down memory lane door meer dan 30 jaar Nederlandse dance geschiedenis.
 
Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven presenteren de Dutch Dance Quiz. Van Terphoven: '2020 is een bizar jaar, ook voor het Nederlandse uitgaansleven. Er worden geen feesten gegeven, festivals zijn gecanceld en ook Amsterdam Dance Event is straks niet wat we gewend zijn. Hét moment om stil te staan bij en een ode te brengen aan onze rijke dance cultuur.'
 
In het drieluik worden kijkers getrakteerd op, natuurlijk, heel veel vragen, unieke anekdotes en nooit eerder vertoonde beelden. Van de oerknal in de jaren ’80 waarna niets meer hetzelfde was, de komst van de Roxy, de iT en Parkzicht tot meezingen met 2 Unlimited, hakken op Thunderdome en de wereld die plat gaat voor onze grote Nederlandse dj’s.
 

DJ panel

Deelnemers kunnen kans maken op een Dutch Dance prijzenpakket door mee te spelen via hun mobiele telefoon of tablet. Vanuit een speciale green room speelt het DJ panel mee, bestaande uit Dano, The Darkraver, Roog, Michel de Hey, Julian Jordan, Reinier Zonneveld, Boris Werner, Luuk van Dijk en dance liefhebster Geraldine Kemper.
 
Dus kijk en speel vanuit je woonkamer mee op 17, 24 en 31 oktober vanaf 21.00 uur op dutchdancequiz.nl of TV 538 (Ziggo/KPN). Houd het Facebookevent in de gaten voor extra info, oefenvragen en meer. De Dutch Dance Quiz wordt mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden en Philips TV & Sound.