Eefje de Visser wint Buma NL Award alternatief met album Bitterzoet

08-10-2020 (13:17) - Muziek

Eefje de Visser heeft voor haar album Bitterzoet de Buma NL Award ontvangen in de categorie Meest Succesvolle Album Alternatief. De prijs werd uitgereikt tijdens een live uitzending van De Nieuws BV op NPO Radio 1.
 
De elfde editie van Buma NL is dit jaar vanwege corona anders dan normaal. De traditionele Buma NL Award Show is vervallen en een aantal programmaonderdelen worden online aangeboden. Als gevolg van de gewijzigde opzet heeft ook een aanpassing in het aantal awards plaatsgevonden. De focus voor deze editie lag op Meest Succesvolle Album in de categorieën Pop, Hollands, Hip Hop en Alternatief en Meest Succesvolle Single in de categorieën Pop, Hollands en Hip Hop.
 
Eefje de Vissers award is de zesde die deze week is uitgereikt. Frits Spits kreeg eerder de Buma NL Industry Award, voor zijn inzet voor Nederlandse artiesten en het Nederlandstalige lied gedurende zijn nu ruim 40-jarige radiocarrière. Mart Hoogkamer werd gekozen tot het Buma NL Talent van het Jaar 2020. Suzan & Freek wonnen in de categorie Pop de Award voor Meest Succesvolle Album, getiteld Gedeeld Door Ons. In diezelfde categorie ging de Award voor Meest Succesvolle Single uiteindelijk naar Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle met Hoe Het Danst. De categorie meest succesvolle single Hollands werd gewonnen door Opgeblazen feat. Wilbert Pigmans met De Toreador.
 
Vrijdag 9 oktober worden de laatste awards toegekend.