Eerste Nederlandse show voor Iers opkomend hiphoptalent

08-08-2019 (10:48) - Muziek

Op vrijdag 23 augustus staat de opkomende Ierse hiphopper JyellowL voor het eerst op een Nederlands podium bij het Jazzfestival Delft. JyellowL, van wie de recente singles wereldwijd werden uitgebracht door het Rotterdamse Gentlemen Recordings, staat tussen 21:00 en 22:00 uur op het Brouwplein in Delft.
 
 
JYellowL heeft Jamaicaanse en Nigeriaanse ouders, maar hij groeide op in landelijk Ierland. Met een reeks succesvolle hiphoptracks, waarbij duidelijke grime invloeden te horen zijn, maakte hij snel naam in eigen land met ruim 20.000 Spotify luisteraars per maand. Festivals als Electric Picnic, Body & Soul, Longitude, Knockanstockan en Music Cork volgden snel, en de Ierse pers was lovend (‘JyellowL burns bright in new single "OZONE"- EARMILK). Met singles als Tek Time, Ozone en Me n Me Too richt JYellowL zijn pijlen nu op de rest van Europa. Het debuutalbum verschijnt in 2020. 
 

Jazzfestival Delft

Jazzfestival Delft is een gratis toegankelijk festival en beleeft tussen 22 en 25 augustus in 2019 haar 35e editie met optredens verspreid over de binnenstad. Stichting Delfts Jazz gelooft in de verbindende kracht van muziek en heeft tot doel het promoten van Jazzmuziek in en om Delft. Het Jazz Festival Delft heeft als oogmerk een brede en kleurrijke programmering van Jazz in al zijn verschijningsvormen. Er is plaats voor mainstream Jazz, maar ook voor ‘nieuwe’ geluiden, invloeden uit andere muziek­stijlen, culturen en kunstvormen.