Empty Concertgebouw Sessions met Edsilia Rombley en Anna Fedorova

Empty Concertgebouw Sessions met Edsilia Rombley en Anna Fedorova

07-04-2020 (15:24) - Muziek

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die solo vanuit een leeg Concertgebouw optreden. De optredens zijn een digitaal alternatief voor de gratis lunchconcerten van het Concertgebouw.
 
Verschillende bekende musici doen mee aan het project, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley. De concerten zijn te zien op de social media-kanalen en de website van Het Concertgebouw en van de betrokken artiesten.
 
Rombley zag naast haar optreden dit voorjaar als presentatrice het Eurovisie Songfestival ook haar solo-debuut in Het Concertgebouw dat op 19 maart gepland stond, aan haar voorbijgaan. Met de Empty Concertgebouw Session hoopt ze haar publiek een hart onder de riem te steken: ‘Optreden in een leeg Concertgebouw is natuurlijk bizar. Ik hoop hiermee de mensen thuis wat afleiding te geven in deze nare tijden.’
De serie maakt onderdeel uit van een uitgebreide digitale programmering die Het Concertgebouw tijdens de coronacrisis verzorgt. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere avonden per week in Europees samenwerkingsverband concerten te zien op Facebook.
 
Bekijk hier het programma van de Empty Concertgebouw Sessions.
 
Foto: pianiste Anna Fedorova door Nicholas Schwartz