Jaguar I-PACE inspireert Armin van Buuren voor nieuw nummer

16-04-2019 (09:27) - Muziek

Het nieuwe nummer 'Revolution' van Armin van Buuren beleefde vorige week zijn première voor een select gezelschap van tweehonderd genodigden van Jaguar. Van Buuren raakte door het rijden in zijn Jaguar I-PACE en de data van zijn rit geïnspireerd tot het maken van het nummer, dat nog voor de zomer uitgebracht wordt door Armada Music. 


De wereldberoemde dj verbindt niet snel zijn naam aan een merk, maar voor Jaguar maakt hij graag een uitzondering. Van Buuren onderschrijft het belang van milieubewustzijn en die filosofie sluit aan bij die van de volledig elektrisch aangedreven Jaguar I-PACE. Niet zo vreemd dus dat de dj besloot om er zélf ook in te gaan rijden.


De Jaguar I-PACE, uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2019, inspireerde hem tot het maken van zijn nieuwe nummer, 'Revolution', waarmee hij samenwerkte met Luke Bond en zangeres Karra. De titel van het nummer verwijst naar de Jaguar I-PACE: de auto is een revolutie voor het merk, dat de stap naar volledig elektrische modellen durft te nemen. 


dua lipa

Het is niet voor het eerst dat de Jaguar I-PACE voor nieuwe muziek zorgt. In 2018 werkten Jaguar en Dua Lipa al samen en maakten bijzondere remixen van het nummer 'Want To' van de Brits-Kosovaarse singer-songwriter. Dat gebeurde met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde software, die gegevens van de nieuwe Jaguar I-PACE muzikaal gebruikte om een remix te componeren.


Dua Lipa riep fans op om ook zelf aan te slag te gaan en een eigen remix te maken door gebruik te maken van de door Jaguar ontwikkelde technologie. Dat kon niet alleen met gegevens van het rijden, maar ook met Spotify of simpelweg door het tappen op het scherm van de mobiele telefoon. Kort na de launch in Amsterdam brak 'Want To' al een record als meest geremixte song ooit.