Making Moves in Music strijdt tegen ongelijkheid muziekindustrie

03-12-2018 (11:04) - Muziek

Vrouwelijke DJ's kunnen zich vanaf vandaag aanmelden bij Bumble en maken daarbij onder meer kans op een optreden tijdens Mysteryland 2019. De actie is in het kader van de internationale campagne Making Moves in Music, waarmee de de app ongelijkheid voor vrouwen binnen de elektronische muziekwereld aan wil pakken. Daarvoor werkt Bumble samen met ID&T, Astralwerks en The Media Nanny.

 

De missie hierbij is om 'vrouwen haat te beëindigen door vrouwen in staat te stellen om hun dromen na te streven.' Binnen de muziekindustrie is dat volgens Bumble nog lastig voor vrouwen, omdat mannen deze wereld nog steeds domineren. Zo is er sprake van een loonkloof van 46 procent en zijn er nog maar weinig optredens van vrouwen op festivals.


Making Moves in Music moet hier verandering in brengen. Talentvolle vrouwelijke DJ's die zich aanmelden bij Bumble, krijgen daarom een steuntje in de rug. Ze maken kans op masterclasses in de grote Europese steden en in Los Angeles. Daarnaast krijgen de DJ's de mogelijkheid om samen te werken met het label Astralwerks en ligt er een optreden bij een van de grote festivals van ID&T, zoals Mysteryland, in het verschiet. 


ondersteuning

José Woldring, namens The Media Nanny verantwoordelijk voor de PR, vertelt dat deelektronische muziekwereld hierdoor toegankelijker moet worden voor aanstormende vrouwelijke artiesten. 'We gaan hen daarbij ondersteunen met de kennis, netwerken en ervaringen van andere geweldige mensen in deze branche.'
 'Iedereen van ons team zet zich in om de nieuwe talenten te steunen en hun visie aan de wereld te presenteren', beaamt Toby Andrews, General Manager bij Astralwerks. 


Louise Troen, VP International Marketing & Communications bij Bumble, verwacht veel aanmeldingen. 'We zijn zo blij dat ID&T en Astralwerks meedoen om deze unieke kans voor vrouwen in Nederland echt te bieden. We weten dat er zoveel vrouwelijk talent is en we doen er alles aan om dit te vinden en te laten winnen.' Ook Rosanne Janmaat van ID&T is ervan overtuigd dat er genoeg talent te vinden is. 'We zijn ervan overtuigd dat echt talent de kans zal krijgen om te groeien in plaats van te proberen bepaalde geslachtquota te bereiken.'