MassiveMusic ontwikkelt nieuw geluid voor UEFA Europa League

31-05-2018 (11:06) - Muziek

Voor het nieuwe voetbalseizoen presenteert UEFA Europa League een nieuwe brand identity en het nieuwe geluid van MassiveMusic sluit hier op aan. Het nieuwe UEFA Europa League anthem werd ontwikkeld door het muziekbureau. Komende seizoenen wordt elke wedstrijd met een meeslepende stuk aangekondigd.


Een team van composers van MassiveMusic ontwikkelde de muziek, die werd opgenomen in samenwerking met het Nederlandse Metropole Orkest. Meer dan dertig violen creëerden samen een klassiek thema. MassiveMusic’s producers mixten het orkest en de vocalen met elektronische beats en synths, en kwamen zo tot een up-tempo stuk. 

 

saamhorigheid door muziek

Hans Brouwer, oprichter en CEO MassiveMusic: “Elke voetbalfan kent de iconische anthems van UEFA. Die herkenning wilden we ook bereiken met dit nieuwe geluid. Een gevoel van saamhorigheid, waarbij je als fan het anthem ook een beetje van jou maakt. Net als bij je eigen clublied. Er spreekt strijdlust uit, wat past bij het ultieme doel van elk voetbalteam: de overwinning binnenhalen. Ik ben vooral erg trots op het vakmanschap dat in de muziek is gaan zitten. We hebben een hele goede relatie met het Metropole Orkest en zijn er volgens mij samen in geslaagd een kwalitatief stuk neer te zetten.’


Naast het drie minuten lange anthem maakte MassiveMusic nog twintig andere versies van het muziekstuk, inclusief korte bumpers voor gebruik op radio en tv, bij team line-ups en tijdens het aftellen naar de wedstrijd. 

 


 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.