MassiveMusic produceert soundtrack korte film 'Dysconnected'

23-07-2019 (13:25) - Muziek

MassiveMusic heeft de muziek voor de korte film ‘Dysconnected’ gecomponeerd en geproduceerd. Dysconnected is de nieuwe film van regisseur Tom Schlagkamp. De film ging dinsdag in première op het L.A. Shorts International Film Festival, één van de grootste, internationale korte film festivals ter wereld.
 

Artificial Intelligence

Dysconnected behandelt een van de hotste topics van onze moderne maatschappij: de impact van sociale media en Artificial Intelligence (AI) op onze levens. Het verhaal gaat over Roxy, een millenial die het moeilijk vindt om haar plek in het leven te vinden. Alles wat ze doet is verbonden met de digitale wereld. Ze heeft zelfs een AI therapeut, omdat ze meer en meer moeite krijgt met het onderscheid tussen haar online wereld en de echte wereld.
 
Regisseur Tom Schlagkamp: 'Mijn doel was om geen oordeel te vellen over het onderwerp, maar een gevoel over te brengen, een intentie. Ik wilde kijkers de kans geven hun eigen mening te vormen. Je maakt veel door, zelfs al duurt de film maar tien minuten. MassiveMusic is erin geslaagd iedere scène in geluid te vertalen met een mix van sprookjesachtige orkestratie, harde EDM tracks en gewaagd sound design.'
 

Emotionele rollercoaster

Om het high-tempo verhaal te ondersteunen heeft MassiveMusic de film voorzien van een dramatische, impactvolle soundtrack die ruimte laat aan emotie en de intense snelheid van de film. Het resultaat is een mix van een op maat gemaakte compositie die de film en het sounddesign ondersteunt. Met ‘Carry You’, geschreven door de Welshe multi-instrumentalist Novo Amor als emotionele muzikale uitsmijter.
 
Job Poels, Music Producer bij MassiveMusic, licht toe: 'Wat we wilden met de muziek was de gemoedstoestand van de hoofdpersoon reflecteren terwijl zij door een emotionele rollercoaster gaat. Daarom beweegt de muziekscore mee met haar perspectief, maar wel binnen een consistent en herkenbaar thema. Vanwege de lengte van de film en de verschillen tussen iedere scene, was het een uitdaging om het personage een consistente muzikale ondersteuning te geven.'
 

Credits

Muziekcompositie, productie en supervisie: MassiveMusic
Licensing: ‘Carry You’ van Novo Amor
Sound Design: Denis Elmaci
Postproductie: Arri Media