MeesterVlogger Dylan van Brummen motiveert scholieren met examenrap ‘Slagen’

10-05-2021 (13:16) - Muziek

Het is bijna zover: vanaf maandag 17 mei starten ongeveer 200.000 scholieren met hun eindexamens. Het is de afsluiting van hun middelbareschooltijd. Het laatste schooljaar staat vaak in het teken van hard leren, maar ook feestvieren. Dat laatste loopt dit jaar helaas anders door de coronacrisis. Reden genoeg voor docent Dylan van Brummen om een speciale rap te maken voor alle eindexamenkandidaten om hen te eren én te motiveren.
 
Dylan, ook wel bekend als MeesterVlogger op TikTok en Instagram, zet met zijn track ‘Slagen’ eindexamenkandidaten in het zonnetje. Hij zegt: “veel van mijn leerlingen ervaren stress tijdens dit examenjaar. Ze zijn bang dat ze door alle coronamaatregelen hun diploma niet gaan halen. Ik wil hen en alle andere scholieren met mijn rap laten weten dat ze zich niet te druk hoeven te maken en moeten vertrouwen op zichzelf. Ze kunnen meer dan ze denken en gaan gewoon slagen! ”
 

Mooie samenwerking

Voor zijn clip heeft Dylan de hulp in geroepen van onder andere het Rijksmuseum, Scholieren.com, het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en Examenbundel. De clip, waarin ook acht van Dylans eigen leerlingen te zien zijn, is opgenomen in een leeg Rijksmuseum en op het Hubertus & Berkhoff, de Culinaire Vakschool waar Dylan lesgeeft. Aanstormend talent Mickos, die zelf in de vierde klas van de havo zit, produceerde de track. Het Haagse collectief Touchy Studios maakte de bijbehorende video. In de clip staat een troon van Examenbundels centraal. Deze is ontworpen en gemaakt door designbureau CooLoo.