Rock Art van start: maak je eigen soundtrack op een kunstwerk

Rock Art van start: maak je eigen soundtrack op een kunstwerk

01-09-2020 (11:31) - Muziek

Art Rocks. de Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt ging afgelopen weekend van start. Art Rocks daagt muzikanten uit een soundtrack te maken die geïnspireerd is op een kunstwerk of historische object uit de collectie van vijftien Nederlandse topmusea.
 
De artiesten en Art Rocks ambassadeurs Kovacs, Sef en S10 maakten alledrie een soundtrack, maar de competitie is open voor iedereen. De mensen die ook de uitdaging aan willen gaan kunnen zich hier aanmelden om deel te nemen aan de Art Rocks muziekcompetitie. Deelnemers maken kans op een live performance in Paradiso en een geldbedrag van 1000 euro.
 
Art Rocks organiseert in september en oktober samen met Popsport in alle musea masterclassdagen waarin deelnemers worden ondersteund in het schrijfproces. Tijdens deze kosteloze masterclasses geven de ambassadeurs Kovacs, Sef en S10 tips en tricks mee die de artiesten helpen om het nummer thuis af te maken. Ook krijgen ze een workshop mindful kunstkijken en helpen coaches van Popsport de deelnemers op weg. Aanmelden kan hier