Sarah Hildering en Eelko van Kooten lanceren platform Ledo

02-03-2021 (12:02) - Muziek

Sarah Hildering en Eelko van Kooten (Founder Spinnin’ Records) lanceren Ledo, een gloednieuw platform voor creatieve vrijheid met het behoud van rechten. Een collab-house waar artiesten en content creators worden samengebracht, muziek met de wereld kunnen delen en meer streams en inkomsten kunnen genereren met samenwerkingen op social media.
 
Ledo geeft creatives de controle terug over hun eigen content. Maarliefst 99% van de onafhankelijke artiesten heeft geen contract bij een traditioneel label, of ze hebben niet de middelen om hun muziek zelf met de wereld te delen. Dit is waar Ledo om de hoek komt kijken: muziekmakers en contentmakers kunnen hier creatieve samenwerkingen aangaan en daarmee een nieuw publiek bereiken.
 
Win-win
Als artiest kun je samenwerken met toonaangevende influencers voor exposure, zonder de zorgen over copyright, master rechten of muziek die verwijderd wordt. Via de Ledo marktplaats wordt de samenwerking met de content creator afgestemd; gratis, met een flat fee of een royalty afdracht. Slim bedacht dus, hierdoor worden samenwerkingen in goede banen geleid. De exposure op social media die artiesten krijgen leidt tot meer streams en een verhoging van inkomsten voor de artiest. Beide partijen krijgen zo toegang tot een nieuwe doelgroep en een boost om hun bekendheid op social media te vergroten: win-win.
 
Verdienmodel
Tot september is de service van Ledo voor alle partijen gratis, daarna kan de artiest zelf bepalen of Ledo 5% van de stream inkomsten krijgt of een vast bedrag van 5 euro per track. Voor influencers en merken blijft Ledo en de muziekbibliotheek gratis in gebruik.
 
“Artiesten en influencers hebben via Ledo toegang tot data en kunnen zo meer impact maken in vergelijking met het traditionele marketing model van muziek. Ledo is het resultaat van het leren van en werken met onafhankelijk talent: creativiteit gaat erop vooruit wanneer er vrijheid is.” zegt Sarah Hildering, Music Rights Specialist en Co-founder/CEO van Ledo.