Van Dik Hout viert jubileum met docu

27-09-2019 (10:57) - Muziek

Nederpopgroep Van Dik Hout staat met de Videoland-documentaire ‘Legacy of Music: Van Dik Hout’ stil bij hun 25 jarig-jubileum. Regisseurs Art Rooijakkers en Leon Verdonschot volgden de heren en blikken, aan de hand van beelden en inzichten, terug op het ontstaan van één van Nederlands grootste Nederpopbands.
 
In 1994 maakte Van Dik Hout in één klap naam met de monsterhit ‘Stil In Mij’ en het debuutalbum dat vrijwel direct platina werd. Een jaar later volgde een memorabel Pinkpop-optreden. Het bleek de start van een succesvolle carrière, die tot op de dag van vandaag duurt. Regisseurs Art en Leon gaan samen met bandleden Martin Buitenhuis (zang), Benjamin Kribben (basgitaar), Dave Rensmaag (gitaar) en Sandro Assorgia (gitaar) terug naar Den Helder, de stad waar het allemaal begon. 
 
De band: “Wij willen onze fans graag laten zien hoe het allemaal begon. Het verhaal achter ‘Stil in mij’ en ‘Alles of niets’. Ons verhaal, van toen naar nu.” 
 
In de 50-minuten durende documentaire zijn er onder meer ook bijdrages van Frits Spits, muziek-journalist Jan Vollaard en producer/manager Daan van Rijsbergen.
 
Legacy of Music: Van Dik Hout is een samenwerking van Videoland en Sony Music en is vanaf donderdag 3 oktober exclusief te zien bij Videoland