Van Lanschot Kempen steunt Empty Concertgebouw Sessions

24-05-2020 (13:31) - Muziek

Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw, ondersteunt de voortzetting van de online concertserie Empty Concertgebouw Sessions in mei en juni. Onder anderen zangeres Trijntje Oosterhuis, harpiste Lavinia Meijer en strijkorkest Amsterdam Sinfonietta zullen hierin optreden. Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: "Hiermee kunnen we zoveel mogelijk mensen blijven verrijken met muziek. Ook in deze moeilijke tijden. Wij zijn onze hoofdsponsor dankbaar voor deze steun."
 
Waar normaal gesproken het publiek de gratis lunchconcerten kan bezoeken op dit tijdstip, biedt Het Concertgebouw sinds april als alternatief elke woensdag om 12.30 uur de Empty Concertgebouw Sessions aan. Sinds de lancering van de serie in de lege Grote Zaal van Het Concertgebouw waren er al meer dan 450.000 kijkers voor de video's. De serie startte met pianiste Anna Fedorova, zangeres Edsilia Rombley en de violisten Rosanne Philippens en Liza Ferschtman. De editie met pianiste Iris Hond werd met ruim 100.000 kijkers tot nu toe het best bekeken.
 

Van Lanschot Kempen en Het Concertgebouw

Sinds 2018 is Van Lanschot Kempen de hoofdsponsor van Het Concertgebouw. ‘Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek’, is het motto van de samenwerking. ‘Muziek toont ons de schoonheid en de zin van het leven. Het Concertgebouw geeft daar met deze reeks concerten op een bijzondere wijze invulling aan. Dit is belangrijk want juist in deze tijd biedt muziek troost en inspiratie’, zegt Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen. 
 
 
De Empty Concertgebouw Sessions zijn te zien op:

YouTube: www.youtube.com/concertgebouw   
Facebook: www.fb.com/concertgebouw   
Instagram: www.instagram.com/concertgebouw   
Website: www.concertgebouw.nl (inclusief overzicht eerdere Concertgebouw Sessions)