Kennissessie over SEO en video bij L&DJ PR

04-09-2012 (09:09) - Opleidingen

 Het pr-bureau L&DJ PR organiseert op 4 oktober in Pakhuis de Zwijger een kennisbijeenkomst over Search Engine Optimization (SEO) PR en online video. SEO wordt zowel in theorie als in praktijk uitgelicht door Thomas Joosten, oprichter van M4N en directeur Nederland van Europees marktleider zanox. Joris Kok is oprichter van ABN AMRO TV, een bundeling van online video activiteiten. Hij deelt zijn strategische kennis en aanpak op het gebied van online video.

 
In de digitale wereld is ‘the word of mouth’ verrijkt met ‘the word of mouse’. Online aanwezig zijn met de juiste content in de juiste context is daarom essentieel. SEO kan bedrijven helpen beter zichtbaar en vindbaar te zijn, bijvoorbeeld op de eerste pagina van een zoekmachine als Google of Youtube. Het liefst staan bedrijven op de plek waar de organische zoekresultaten worden getoond, zodat ze kosten kunnen besparen op Search Engine Advertising (SEA). Dit is mogelijk door met SEO de juiste zoektermen, knowhow en strategie in te zetten. Het online marketing bedrijf M4N dat Thomas Joosten in 1999 startte heeft hier zijn roots liggen. Het bedrijf werd in 2011 overgenomen door zanox.
 
Via Youtube zoeken is steeds populairder. In 2016 levert video 71 procent van alle mobiele dataverkeer op, volgens de Cisco Visual Networking Index (VNI) Global Mobile Data Traffic Forcast for 2011 tot 2016 uitgebracht in februari 2012. Vooral de jonge generaties zoeken via de smartphone vaker in Youtube dan in Google. Joris Kok had in 2007 in de gaten dat vooral bewegend beeld zoveel meer zegt dan woorden en startte ABN AMRO TV. Dit is een bundeling van online video activiteiten waarmee ABN AMRO zijn insiderblik in de financiële wereld deelt met de buitenwereld. Dit heeft geleid tot zichtbaar resultaat.
 
Programma 4 oktober:
15.30   Ontvangst
15.45   Thomas Joosten - zanox
Thomas gaat in op het gebruik van SEO en de combinatie van SEO en PR voor zijn eigen bedrijf. Hoe zet zanox het in? Wat zijn de do’s en dont’s? Wat is de ROI? 
16.10   Joris Kok – oprichter ABN AMRO TV
Joris praat de deelnemers bij op het gebied van video. Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment? Wat zijn de voor- en nadelen? Hij behandelt zowel de key learnings van B2C als B2B cases van onder andere ABN AMRO, ING en TomTom.
16.35   Discussie
16.45   Borrel
 
Deelname is gratis en het aantal stoelen is beperkt. Aanmelding voor de F5-sessie kan via LinkedIn of door  te mailen naar lokke@l-dj.nl. Hashtag: #f5sessie.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.