Verhoogde interesse in parttime opleidingen

11-02-2013 (17:21) - Opleidingen

Door de grote stijging van vacatures in de Europese ICT-sector groeit de vraag naar kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Veel mensen willen hun vaardigheden vergroten naast hun huidige baan. College of MultiMedia ziet dan ook een flinke stijging in het aantal parttime studenten. Vooral de Web opleidingen zijn in trek.
 
Steeds vaker wordt zelfstandigheid van personeel gevraagd op het gebied van bijscholing. Dat men dan voor een parttime opleiding kiest naast hun baan is logisch. De continue vernieuwing van het onderwijs gecombineerd met de goede naam in het werkveld maakt dat veel mensen voor CMM kiezen. Vooral de parttime modules Web Development, Web Development Advanced en Interactive Media zijn populair en laten een stijgend aantal aanmeldingen zien. Gecombineerd vormen deze drie modules de opleiding MultiMedia Engineer, een opleiding van 1,5 jaar welke je klaarstoomt voor een baan in de ICT sector.
 
De opleiding Web is onlangs geheel aangepast aan de moderne eisen om zo de kansen op de arbeidsmarkt voor studenten te vergroten. Zo zal videonabewerking met behulp van After Effects in de tweede module gegeven worden. Hiermee krijgen studenten een bredere basis in Motion Graphics Design. Ook Responsive Webdesign en het creëren van sites gericht op mobile devices (tablet en smartphone) zijn belangrijke toevoegingen. Tot slot leert men in de laatste module games ontwikkelen met behulp van Flash Actionscript. Dit zorgt voor een interactieve site wat de waarde van je werk verhoogd.