Amsterdam voor een dag internationale design hoofdstad

11-12-2018 (10:19) - Powered by

Op 13 februari 2019 vindt hét nieuwe internationale packaging design event - Pentawards Live - plaats in de Passenger Terminal Amsterdam. Op Pentawards Live wordt op basis van ’s werelds meest prestigieuze verpakkingsprijs – Pentawards – een link gelegd tussen design, brand, packaging én de technologieën die dit ondersteunen.


Dat de stad Amsterdam het perfecte decor vormt voor een ontmoeting tussen ’s werelds meest toonaangevende merken, blijkt uit de grote interesse van internationale deelnemers. Design goeroes van vooraanstaande merken als Mars Wrigley, Heineken, PepsiCo, Rituals, Hershey, Microsoft en anderen komen samen voor een ontmoeting op Pentawards Live.

 

Pentawards Live is een nieuw packaging design event met een focus op merken van internationale allure. Voorheen waren er al succesvolle, uitverkochte Pentawards conferenties in Shanghai, New York en Londen. Het programma van Pentawards Live gaat verder en biedt naast de internationale conferentie ook een expositie met innovatieve oplossingen voor verpakkingsdesign. Nederland - met Amsterdam in het bijzonder - krijgt de eer om gastheer te zijn voor deze allereerste editie. Internationale sprekers, partners en ook bezoekers hebben zich reeds verzekerd van een bezoek aan Passenger Terminal Amsterdam. Het conferentiedeel van Pentawards zal internationaler en exclusiever zijn dan ooit tevoren. Het publiek krijgt een uniek en zeer zeldzaam kijkje in de keuken van de internationale smaakmakers bij de te maken keuzes voor het ideale verpakkingsdesign.


Mauro Porcini

Mauro Porcini is sinds 2012 als eerste Chief Design Officer aangesteld bij PepsiCo. Hij is verantwoordelijk voor een nieuwe benadering van innovatie met design. Dit heeft een belangrijke impact op de productplatforms en merken van het bedrijf, waaronder Pepsi, Lay's, Gatorade, Tropicana, Doritos, Cheetos en Quaker. Tijdens de Pentawards conferentie geeft Mauro zijn visie op de toekomst en het belang van design. De titel van zijn presentatie luidt dan ook: “The business world needs design more than ever”!
 

internationale allure

Niet alleen de sprekers zijn van internationale allure, maar ook vele internationale design professionals hebben zich reeds aangemeld voor een bezoek aan Pentawards Live. Deze internationale aantrekkingskracht is ook terug te zien in de partners die zich hebben aangesloten bij het event. Wereldwijde design agencies staan tijdens Pentawards Live zij-aan-zij met innovators, technologie experts en materiaalspecialisten uit de verpakkingsindustrie. Diverse internationale brand owners, marketeers en designers hebben zich al verzekerd van een bezoek door een ticket voor het event aan te schaffen. 
 

Een greep uit de partners die reeds zijn aangekondigd:

Een greep uit de (inter)nationale bezoekers die zich hebben geregistreerd:

 

De internationale designgoeroes die op het podium zullen staan. De 5e spreker wordt volgende week aangekondigd:

Pentawards Live vindt plaats op 13 februari 2019 in de Passenger Terminal Amsterdam.
Meer informatie : www.pentawardslive.nl