Castingbestand.nl opent haar deuren voor aankomende modellen

26-02-2019 (11:00) - Powered by

Is het jouw grote droom om model of figurant te worden, maar ben jij nog niet op straat gescout door een modellenbureau? Dan heb nu de kans om je aan te melden bij Castingbestand.nl. Stuur jouw foto’s op en word ontdekt als fotomodel! Het platform is speciaal ontwikkeld voor talenten en opdrachtgevers, zodat deze op een laagdrempelige en eenvoudige manier met elkaar in contact kunnen komen.


hoe werkt het?

Bij Castingbestand.nl vinden ze dat iedereen de kans moet krijgen om zijn of haar dromen waar te maken. Het is geen agency, zoals wel vaak gebruikelijk is in deze branche, maar een platform en dus hoef je geen hoge bemiddelingskosten te betalen. De missie is simpel: breng de opdrachtgever en het talent op een gemakkelijke manier, zonder kosten, bij elkaar. Stuur je foto’s in en wordt ontdekt als model. Je moet natuurlijk wel oproepbaar zijn. Een dagje ziek melden op je werk, kan er dus soms dus echt bijhoren. Kan dit echt niet, geef dan aan dat je bijvoorbeeld alleen in de weekenden en/of vakanties beschikbaar bent.
 

iedereen welkom

Bij Castingbestand.nl verwachten ze geen professionele foto’s, het gaat er vooral om dat opdrachtgevers zich een goed beeld van jou kunnen vormen. Zij willen ook graag benadrukken dat ze streven naar gewone modellen, dus wees niet bang dat je (te) jong, te oud, te dun of te dik bent, niemand is uiteindelijk perfect! Wat wel heel belangrijk is, dat je opschrijft wat jouw lengte, jouw maten, jouw schoenmaat en jouw leeftijd is. Wees hier altijd wel eerlijk over, want niets is pijnlijker dan bij de opdrachtgever komen en dat deze vraagt waarom je andere maten hebt opgegeven.
 

ben jezelf 

De grootste fout die je kunt maken, is alles meteen willen. Voor een geslaagde carrière als model heb je echt wel wat meer dan alleen het perfecte figuur nodig. Meer dan 50% van het succes van een model hangt af van het karakter en van 'geluk hebben'. Zonder karakter en persoonlijkheid kom je in het modellenwerk niet ver. Denk ook eens aan jouw huisdier. Doe jij het op foto’s leuk samen met jouw huisdier? Dan is het misschien een idee om daar ook eens een leuke foto van in te sturen. Regelmatig zijn opdrachtgevers hiernaar op zoek en er is ook zeker vraag naar. Als de combinatie van jou en het dier werkt, dan maken opdrachtgevers daar graag gebruik van. 
 

verdiensten

Bij Castingbestand.nl houden ze van transparantie: je ziet precies hoeveel talenten zich al bij hen hebben aangemeld. Ook qua verdiensten houden ze het graag overzichtelijk. Word je door een opdrachtgever ingehuurd? Dan zijn alle vergoedingen 100% voor jou. Je hebt het helemaal zelf in de hand.