De zomer vakantietips van Simyo

20-06-2016 (15:44) - Powered by

De meeste Nederlanders hebben hun vakantiegeld weer binnen. Altijd fijn, zo’n extra bedrag. Maar wat doen we ermee? Simyo komt met een aantal slimme tips om het maximale uit je vakantiegeld te halen.


Uit onderzoek blijkt dat 47% van alle twintigers zijn vakantiegeld gebruikt om te sparen, te beleggen of om schulden af te lossen. Zij hebben meestal een minder grote financiële buffer en kunnen hun vakantiegeld dus goed gebruiken. Simyo berekende dat als je een klein gedeelte van je vakantiegeld in je smartphone investeert, dit op de lange termijn geld kan besparen.

slimme accessoires
Wie toe is aan een nieuwe telefoon en een Sim Only abonnement heeft van bijvoorbeeld Simyo, koopt nu een nieuw toestel. Zo kan je blijven bellen via het goedkope Sim Only abonnement en bespaar je de kosten van een (duurder) abonnement.
Een andere optie is te investeren in kostenbesparende accessoires. De top 3 van Simyo:
 

* een stevig telefoonhoesje dat je telefoon beschermt wanneer ‘ie op de grond valt;
* een screen protector die je display beschermt tegen krassen en barsten;
* maak van je telefoon een navigatiesysteem zodat je geen ander duur systeem hoeft te kopen.

Naast een houdertje voor op je dashboard is een autolader handig en met de TomTom-app kan je van tevoren via wifi wegenkaarten downloaden zodat je tijdens het navigeren geen MB’s verbruikt. Deze app kost geld, maar is een handige investering. Je kan ook ervoor kiezen een gratis navigatie app te downloaden, zoals Here Maps. Maar die is volgens Simyo wel iets minder veelzijdig dan de TomTom app.
 
 met je smartphone op vakantie
Voor wie zijn vakantiegeld gebruikt om op vakantie te gaan, heeft Simyo ook een paar slimme tips.  De kosten van mobiel bellen, sms’en en internetten zijn in het buitenland veel hoger. De nieuwe tarieven in andere EU-landen liegen er niet om. Ook goed om te bedenken, dat we tijdens onze vakantie meestal minder gebruik maken van onze internetbundels. Een maand een kleinere internetbundel of helemaal geen mobiel internet gebruiken, werkt kostenbesparend. Na je vakantie is je bundel zo weer aangepast tenslotte.