'Ik wil zien'

02-10-2017 (12:37) - Powered by

Op dit moment zijn er in Nederland 150.000 blinden en slechtzienden en dat aantal stijgt de komende jaren explosief. Steeds meer Nederlanders krijgen dus met deze handicap te maken. Een vreselijk vooruitzicht, want blindheid en slechtziendheid hebben enorme persoonlijke gevolgen. De Stichting NietBlind wil meer excellent wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken om blindheid en slechtziendheid te behandelen en/of te voorkomen.
 

Danny en Daley Blind

De artsen zijn ervan overtuigd dat het beter kan. Het is te gek voor woorden: er is maar ongeveer 1,5 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek, terwijl er zo’n 35 miljoen euro wordt uitgegeven aan hulpmiddelen. Dat het veel beter kan vinden ook Danny en Daley Blind. Zonder goed werkende ogen hadden zij beiden nooit hun voetbalcarrières kunnen starten. Zij zijn beiden ambassadeurs voor NietBlind.
 

Het kan 25% beter

Een grootschalige, langdurige en integrale onderzoeksaanpak is noodzakelijk om de situatie rond slechtziendheid en blindheid significant te verbeteren. Nederlandse oogonderzoekers staan internationaal bekend om hun hoge kwaliteit en creativiteit. Hun verwachting en doelstelling is dat het 25% beter kan. Dat betekent voor 37.500 kinderen en volwassenen weer kunnen gaan zien! NietBlind wil de maximale mogelijkheden bieden om excellent onderzoek uit te voeren dat tot resultaat heeft dat daadwerkelijk een stap voorwaarts wordt gemaakt.