New Kids on the Block melden zich nù aan!

22-11-2017 (18:51) - Powered by

Drie jaar geleden hebben de founding fathers van de New Kids on the Block, FONK en B&BA | Brand & Business Architects, de handen ineen geslagen met de SAN voor de jaarlijkse verkiezing van de nieuwe generatie bureaus in Nederland. Daarmee gaat nu voor het vierde jaar op rij de SAN New Kids on the Block verkiezing van start. Inmiddels zijn er al bureaus 'gespot', maar aanmelden is vanaf vandaag zeer welkom, mits je bureau niet ouder is dan 3 jaar.

 

SNEL AANMELDEN

In januari 2018 maken de SAN, B&BA en FONK een selectie van circa 30 jonge bureaus (digital, marketing, reclame, media, design, pr) die het afgelopen jaar met kop en schouders boven de andere initiatieven uitstaken. Bureaus kunnen zich aanmelden tot 16 januari aanstaande.
 
Uit de aanmeldingen en de door ons gescoute bureaus wordt de jaarlijkse Considerationlist vastgesteld. Hierbij zijn vijf criteria van belang: 
 
• Het bureau mag in zijn huidige samenstelling maximaal 3 jaar oud zijn (v.a. 2014)
 
• De bureauformule heeft een bewezen trackrecord en is ‘Here to Stay’
 
• Het bureau is innovatief en vernieuwend
 
• Levert werk dat er toe doet
 
• Voor klanten die er toe doen
 

VAN CONSIDERATIONLIST NAAR LONGLIST

De Considerationlist wordt vervolgens door FONK (zowel online als offline) in clusters op fonkonline weergegeven. Aan de lezers van FONK wordt gedurende een week gevraagd te stemmen op hun favoriete kandidaat. Op basis van ‘meeste stemmen tellen’ volgt hieruit een alfabetische lijst met 10 tot maximaal 15 hoogst scorende bureaus (Longlist). B&BA, FONK en SAN kunnen uit de Considerationlist maximaal 2 bureaus een Wildcard geven. De bureaus op de Longlist wordt gevraagd een White Paper in te sturen die wordt doorgestuurd naar de leden van de Hoofdjury.
 

VAN LONGLIST NAAR SHORTLIST

De Hoofdjury komt in 2018 op dinsdag 27 maart bijeen bij B&BA om de inzendingen tegen het licht te houden en te bespreken. Tijdens deze bijeenkomst volgt een stemming waaruit de Shortlist ontstaat met maximaal 6 bureaus. Deze Shortlist wordt gepubliceerd op de SAN website, in FONK en tegelijkertijd worden de genomineerden ingelicht.
 

VAN SHORTLIST NAAR FINALIST

Op dinsdag 8 mei 2018 vindt de jurering plaats waarbij de Shortlist-kandidaten een presentatie geven van maximaal 10 minuten. Zowel de Hoofdjury als de Vakjury (allen adverteerders/SAN-juryleden) jureren in deze cruciale ronde. De weging is 50% Hoofdjury en 50% Vakjury. De drie finalisten worden dan op 8 mei gekozen en bekend gemaakt, maar de uiteindelijke winnaar wordt pas bekend bij de uitreiking SAN Accenten in Studio 21 op donderdag 31 mei 2018!
 

AANMELDEN TOT 16 JANUARI A.S.

Wil je dat jouw bureau in aanmerking komt voor de Considerationlist van SAN New Kids on the Block 2017? Mail je motivatie samen met een kopie inschrijving KvK (max. 3 jaar geleden; 2014 is nog mogelijk, daarvoor niet) naar de SAN: info@sanaccent.nl en wie weet zie je dan jouw bureau in februari 2018 op de Considerationlist op fonkonline verschijnen.