7e editie NRC Charity Awards van start

10-03-2017 (13:28) - Prijzen

De NRC Charity Awards gaan weer van start. De NRC Charity Awards zijn in 2011 in het leven geroepen op initiatief van NRC en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs. Deelname aan deze awards staat open voor alle charitatieve instellingen.Elk goed doel maakt kans op een communicatiecampagne ontwikkeld door aanstormend talent van Willem de Kooning Academie. Om kans te maken op deze campagne, die bestaat uit een printadvertentie en een banner, nodigen wij goede doelen uit om een motivatie in te sturen. Een motivatie waaruit blijkt waarom juist die instelling een campagne verdient. Goede doelen kunnen tot  en met 22 maart 2017 via charityawards@nrc.nl hun motivatie insturen. 

twintig goede doelen
Uit alle inzendingen selecteert de redactie van NRC twintig goede doelen. Voor deze twintig goede doelen gaan de studenten van Willem de Kooning een campagne ontwikkelen. Vanaf half juli worden alle door de studenten van Willem de Kooning ontworpen advertenties gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en op nrccharityawards.nl. In die periode heeft het publiek de kans om op hun favoriet te stemmen. Daarnaast zal een vakjury onder leiding van hoofdredacteur Peter Vandermeersch alle inzendingen beoordelen en drie winnaars selecteren.

Op dinsdag 29 augustus vindt de uitreiking van NRC Charity Awards 2017 plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst worden de winnaars van de publieks- en vakjury bekendgemaakt. De top 3 van de vakjury en de advertentie met de meeste stemmen van de publieksjury zijn de winnaars van de NRC Charity Awards 2017.