89 Games, en veel Virtual Reality bij de Dutch Game Awards 2017

21-07-2017 (10:05) - Prijzen

De Jubileum editie van de Dutch Game Awards 2017 gaat een interessante strijd worden. Na sluiting stond de teller op 89 games die meedingen naar een Award, een transparante uil.  De Awards zijn de belangrijkste prijzen specifiek gericht op Nederlandse game ontwikkelaars en worden in 2017 voor de 10e keer georganiseerd.

 

Er zijn grote titels aangemeld zoals de PS4 titel Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games en Valerian: City of Alpha van Spil Games, naar de gelijknamige Science Fiction film. Dieren doen het dit jaar ook goed met games zoals Garfiel vs. Hotdog, Grumpy Cat’s Worst Game Ever, Combo Critters of  Haai Five. Opmerkelijk is verder Hidden Folk een game van Adriaan de Jongh, dat een verzameling prachtige zwart wit zoekplaatjes biedt.


Virtual Reality games

De categorie Virtual Reality games is nieuw. In totaal hebben 13 games zich hiervoor aangemeld. Er zijn grote titels zoals Landfall en Term1nal van het Amsterdamse Force Field, en Suicide Squad: Special Ops van het Utrechtse Sticky Studios. Opmerkelijk is verder de goed verkopende game Arizona Sunshine van Vertigo games uit Rotterdam. Met deze game ervaar je hoe het is om midden tussen de zombies te staan in Virtual Reality. Ook binnen de 21 aangemelde studenten games zien we een groot aantal VR games terug.
De nieuwe VR award wordt gesponsord door SIM-CI | Resilient by Design uit Den Haag die Virtual Reality inzet voor simulaties van kritisch infrastructuur. 

De uitreiking van de Dutch Game Awards vindt dit jaar plaats op 6 oktober tijdens Firstlook Festival die dit jaar ook haar 10e editie viert. Medio September worden de nominaties bekend gemaakt.