Bart Valkenier Online Filmleraar van het Jaar

29-09-2020 (17:07) - Prijzen

Bart Valkenier is uitgeroepen tot Online Filmleraar van het Jaar 2020. Valkenier is docent multimediale producten op het TalentStad Beroepscollege in Zwolle.
 
De jury roemt Valkenier om zijn missie om film voor iedereen toegankelijk te maken. ‘Bart motiveert leerlingen om zelf film te maken, verbindt verschillende kunstgenres en zijn filmpjes zijn uitnodigend voor leerlingen om zelf met film aan de slag te gaan. Daarnaast is zijn visie op filmeducatie helder, zet hij leerlingen aan tot filmanalyse en maakt hij filmeducatie toegankelijk door hen de middelen hiervoor aan te reiken. Bovendien probeert de nieuwe Online Filmleraar van het Jaar 2020 via zijn website leerlingen in heel Nederland te bereiken.’
 
De prijsuitreiking vond plaats tijdens de online NFF Conferentie van het Nederlands Film Festival. De jury voor dit jaar bestond uit Malu Sanders (Filmleraar van het Jaar 2019), Martijn Bleekendaal (filmmaker), Kevin Toma (journalist voor o.a. de Volkskrant), Marilyn Bartling (won in 2019 de prijs voor het beste profielwerkstuk) en Sultan Göksen (docentenopleider aan de Hogeschool van Amsterdam).
 
Bart Valkenier is gedurende één schooljaar (2020-2021) het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs en mag een jaar lang gratis naar de film. Met de klas mag de leraar naar een filmtheater of filmfestival naar keuze en neemt de winnaar ook plaats in de jury van de volgende verkiezing.