Borst en Gaemers winnen Issue Award 2017

23-01-2017 (18:56) - Prijzen

Hugo Borst en Carin Gaemers hebben de Issue Award 2017 gewonnen. Dat heeft juryvoorzitter Frits Wester bekend gemaakt tijdens het Issuecongres in Amstelveen.


Borst en Gaemers worden hiermee beloond voor de wijze waarop ze zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de kwaliteit van de ouderenzorg, onder meer door het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ op te stellen. Volgens het juryrapport hebben de winnaars ‘een onderwerp van groot maatschappelijk belang op een hele persoonlijke en directe manier van een nieuwe lading voorzien’. Andere genomineerden waren GeenPeil voor het Oekraïne-referendum en de Consumentenbond voor de afschaffing van het ‘Ik-kies-bewust’-vinkje.

'De jury heeft besloten om de Issue Award 2017 uit te reiken aan een initiatief dat het afgelopen jaar een onderwerp van groot maatschappelijk belang op een hele persoonlijke en directe manier van een nieuwe lading heeft voorzien. Mede door deze aanpak zijn de initiatiefnemers er in geslaagd om een onderwerp dat iedere Nederlander vroeg of laat aangaat, te depolitiseren en daarmee boven het politieke krachtenveld uit te tillen. Met eensgezindheid onder beleidsmakers, commentatoren en het grote publiek als gevolg en extra overheidsmiddelen om het issue aan te pakken als prachtig resultaat. Zo hebben de winnaars van dit jaar laten zien dat de kwaliteit van ouderenzorg veel meer is dan een verzameling regeltjes, rapporten en retoriek. Het is een zaak van algemeen belang.'

De Issue Award werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Met de prijs wil communicatiebureau De Issuemakers het agenderen van maatschappelijke onderwerpen zichtbaar maken en belonen. Over het winnende issue van Hugo Borst en Carin Gaemers zegt de jury het volgende: