De Future Food Design Awards open voor inzendingen

03-07-2018 (13:57) - Prijzen

De Future Food Design Awards (FFDA) nodigt ontwerpers van over de hele wereld uit om vernieuwende en disruptieve ontwerpen voor een duurzame voedseltoekomst in te zenden. De deadline is 12 augustus.


De FFDA zoekt naar uitdagende ontwerpen met een vernieuwende kijk op eten. Concepten mogen variëren van het ontwikkelen van een nieuwe eetcultuur tot het veranderen van de voedselketen. Vraagstukken als landbeheer, het gebruik van zoetwatervoorraden, de invloed van de landbouw op het klimaat en het gebruik van schaarse grondstoffen zijn kwesties die wereldwijd spelen en die allemaal verband houden met voedselzekerheid. Andere mogelijke thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn hedendaagse tafelgebruiken, migratie, technologie en eetgewoonten. De FFDA daagt ontwerpers uit om hun visie te geven op de toekomst van ons voedsel en zo alle mensen een spiegel voor te houden over hun voedselconsumptie.

 

cultureel rijk

Steeds meer ontwerpers zijn betrokken bij het vormgeven van ons voedselsysteem, maar nog te vaak voeren puur esthetische ontwerpen de boventoon op internationale designconferenties, vinden ze bij de FFDA. Marije Vogelzang, eating designer en juryvoorzitter van de Future Food Design Awards: "Het is van cruciaal belang dat we ervoor zorgen dat we de wereld van voedsel en design niet gescheiden houden. We moeten ze juist integreren, en innovatieve en disruptieve ontwerpen aanmoedigen en onder de aandacht brengen, om zo een cultureel rijke en duurzame voedseltoekomst te realiseren." 


De jury selecteert uit alle inzendingen drie genomineerden, die in aanmerking komen voor de publieksprijs van € 2.500, en één hoofdprijswinnaar, die naar huis gaat met de juryprijs van € 5.000. De winnaars van de juryprijs en de publieksprijs worden bekend gemaakt tijdens de FFDA-prijsuitreiking tijdens de Dutch Design Week 2018 in Eindhoven.