Derde editie Street Art Awards naar Rotterdam: nu inzenden!

28-06-2018 (13:15) - Awards

Na twee succesvolle edities in Amsterdam vinden de Street Art Awards dit jaar plaats in Rotterdam. Op zondag 16 september komen in Theater Rotterdam kunstenaars én street art fans van over de hele wereld samen. 

 

De stichting Street Art Awards is ontstaan uit een samenwerking tussen street art platform Amsterdam Street Art en Boomerang Agency. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een makeover voor het platform vanwege een bijzondere ambitie: de organisatoren dromen van Street Art Awards over de hele wereld. Met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl is de stichting nu klaar om het platform naar het buitenland te exporteren.  


Benelux editie

De Street Art Awards zijn dit jaar voor het eerst gericht op artiesten uit de gehele Benelux. De awardshow biedt diverse vormen van street art zoals graffiti, 3D kunst maar ook stencil art een platform. In tien categorieen zullen awards worden uitgereikt aan onder andere het beste nieuwe talent en het werk met de beste boodschap. Tot en met 10 augustus kunnen via de website kunstwerken worden ingezonden. 


Swipers 

Ook nieuw dit jaar is de methode waarmee kanshebbers voor een Street Art Award worden geselecteerd. Een honderdtal invloedrijke kunstenaars, street art fans en verzamelaars, is gevraagd om uit alle inzendingen een voorselectie te maken. Dit doen zij via een mobiele app waarbij zij door te ‘swipen’ de kunstwerken kunnen beoordelen. 

Jury

De voorselectie die door de Swipers gemaakt wordt komt vervolgens bij de vakjury terecht. Ook dit jaar weer heeft de organisatie van de Street Art Awards ingezet op een jury vol experts en grote namen uit de street art scene. Juryleden van de Street Art Awards zijn onder andere; Yasha Young (oprichter en directeur van URBAN NATION in Berlijn), kunstenares FAITH74 uit Los Angeles en Ralph Keuning (directeur van Museum de Fundatie in Zwolle). De voltallige jury zal binnenkort via de website bekend gemaakt worden.


Kijk hier voor meer info en inzenden en info@streetartawards.org